Ben je benieuwd naar de gezichten achter Kids & Work?
Wij stellen ons graag aan je voor!

Marloes Borsje

Ik woon samen met mijn partner Jan en onze dochter Jasmijn (7 jaar) in Veldhoven. Jan heeft uit zijn vorige relatie nog 2 zoons; Henk-Emil (17) en Jens (14). Zij wonen bij hun moeder in Denemarken en zijn in de schoolvakanties vaak bij ons en komen tussendoor weleens een weekend over.

Loopbaan
Ruim 10 jaar lang heb ik met veel plezier gewerkt als consultant in diverse uitvoerende en managementfuncties, binnen zowel commerciële bedrijven als binnen de (semi)overheid. Ik heb rollen mogen vervullen als interimmanager, business consultant, verandermanager, trainer en projecteider. Vaak gericht op het snijvlak van finance en ICT. Vervolgens heb ik gedurende 5 jaar binnen dezelfde consultancy-organisatie de overstap gemaakt naar de interne rol van teammanager. In deze tijd is mijn passie voor coachen, coachend leidinggeven en HR steeds groter geworden.

Coaching
Het geeft enorm veel voldoening en energie als ik iemand mag begeleiden die worstelt of is vastgelopen op een bepaald onderdeel van zijn leven. Om zorgvuldige begeleiding te kunnen bieden, heb ik de tweejarige post hbo-opleiding tot senior coach /counselor practitioner gevolgd aan de Alba Academie. Hier heb ik ook mijn huidige collega Rian ontmoet.

Kids & Work
Zowel privé als in mijn carrière heb ik veel vrouwen (en natuurlijk ook wel mannen) gesproken die worstelen met het combineren van werk en gezin. Mijn ervaring is dat medewerkers dan behoefte kunnen hebben aan begeleiding, begrip en support vanuit hun werkgever. Dit wil ik dan ook graag realiseren via Kids & Work! Hierbij geloof ik in een goede relatie en samenwerking tussen werkgever en werknemer.

Eigen ervaringen met combineren van kind en carrière
Zelf heb ik sinds ik moeder ben ook voor keuzes gestaan met betrekking tot de combinatie van de zorg voor mijn dochter en mijn carrière. Wil ik minder gaan werken als mijn dochter wordt geboren? En als ik dat zou willen, hoeveel minder dan? En hoe denkt mijn werkgever hier dan over? Inmiddels ben ik zelf ‘ervaringsdeskundige’ door alle verschillende opties te hebben mogen ervaren. Sinds mijn dochter geboren is heb ik eerst 2 jaar fulltime gewerkt, daarna 2,5 jaar parttime en toen een jaar niet. Dé ideale combinatie bestaat niet, elke keuze heeft nu eenmaal voor- en nadelen, maar door bewust een best passende keuze te maken, voor jouw situatie op dat moment, kom je wel een heel eind!

Rian van den Berg

Samen met mijn man Geert heb ik drie inmiddels volwassen zonen te weten Daan, Pleun en Mons. Een paar jaar geleden zijn we naar het buitengebied van het dorpje Riethoven verhuisd waar we nu genieten van rust en ruimte als tegenhanger voor onze drukke werkzaamheden.

Loopbaan
Mijn loopbaan speelt zich grotendeels af in de zorg. Na een start als muziektherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie heb ik in de gemeente Veldhoven meegewerkt aan het opzetten van kinderopvang en het introduceren van bedrijfskinderopvang. In de functie van directeur binnen deze organisatie is mijn carrière als trainer-coach begonnen. Deze breidde zich uit in het bieden van zwangerschapscoaching nadat ik zelf moeder werd.

Werk-privébalans
Vanaf het moment dat ik moeder werd heb ik mijn banen steeds zo goed mogelijk afgestemd op het vinden en behouden van mijn eigen werk-privébalans. Zo heb ik naast het volgen van opleidingen mijn werkervaring verbreed en verdiept in functies als bedplastrainer, ambassadeur voor Moeders voor Moeders, als teamcoördinator behandelgroep en ambulant ouderbegeleider binnen de Jeugdzorg en als Praktijkondersteuner Jeugd-GGz binnen verschillende huisartsenpraktijken. Zorg voor jeugd en ouders loopt evenals coaching als een rode draad door mijn cv. Uit eigen ervaring weet ik hoe pittig de combinatie gezin en werk kan zijn. We worstelen er allemaal wel (eens) mee. Dit met elkaar delen biedt al verlichting. Een oprecht luisterend oor, begrip en ondersteuning zijn helpend en nodig. Zo profiteren we van elkaars kennis, ervaring en creatieve ideeën.

Coaching
Inmiddels ben ik geaccrediteerd senior coach/counselor en verknocht aan dit prachtige vak. Mensen ondersteunen in het vinden van hun eigen antwoorden en het maken van eigen keuzes ligt me na aan het hart. Het bieden van ondersteuning in een persoonlijk groeitraject van de ander geeft me voldoening en maakt me een ‘rijker’ mens. Zo is een paar jaar geleden mijn eigen praktijk als Vrouwencoach ontstaan.

Kids & Work
Mijn collega Marloes heb ik ontmoet op de opleiding tot senior coach/counselor. Vanaf het begin was er een wederzijdse klik. We delen gevoel voor humor, relativeringsvermogen en onze passie voor het vak. Gezien onze complementaire karakters en achtergrond, dagen we elkaar uit en vullen we elkaar mooi aan. Uit deze wederzijdse klik en gezamenlijke passie en ambitie is Kids & Work ontstaan. We heten je graag van harte welkom bij ons!