“Zorg voor uw medewerkers,
dan zorgen zij voor uw organisatie.”
Richard Branson

GOED WERKGEVERSCHAP, EEN ‘FAMILY FRIENDLY FIRM’.

Vaak is bij de werkgever niet bekend dat ouders worstelen met het combineren van hun carrière en kind(eren). Of de werkgevers denkt (ten onrechte) dat medewerkers dit zelf wel oplossen. Tegelijkertijd zijn ouders terughoudend in het delen van hun worstelingen, uit vrees als onprofessioneel te worden gezien, daarop afgerekend te worden of kansen te missen. Of dit nu werkelijk zo is, de tijd voor werkgevers is rijp om voor de generatie van de toekomst een werkomgeving te creëren waarin ouders openlijk en in vertrouwen hun worstelingen durven te delen en daarbij kunnen rekenen op steun van hun werkgever!

Kind en carrière

CREËER BETROKKENHEID, OPENHEID EN VERTROUWEN.

Oudervriendelijk werkgeverschap draait om betrokkenheid, openheid en vertrouwen, waarbij je als werkgever de uitdaging aangaat om medewerkers, zowel professioneel als óók privé goed te ondersteunen. Door werkende ouders goed te begeleiden in de turbulente levensfase met kinderen, creëer je openheid en vertrouwen en daarmee betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers. Wat je geeft, krijg je terug.

Wil je van jouw organisatie ook een ‘family friendly firm’ maken?

Kids & Work denkt graag met je mee en komt met concreet advies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Werk en gezin