“Zorg voor uw medewerkers,
dan zorgen zij voor uw organisatie.”
Richard Branson

WAAROM ALS WERKGEVER EEN GOEDE WERK-PRIVEBALANS FACILITEREN?

  • “97% van de millenials vindt flexibiliteit en de werk-privébalans zeer belangrijk en houdt hier rekening mee in de keuze voor een organisatie.”

    (PWC, 2015, the female millenial, a new area of talent).

  • “81% van de werkende Nederlander geeft aan dat de werk-privébalans medebepalend is voor de tevredenheid over hun werk.”

    (Hays, 2017).

Millenials houden niet van de klassieke scheiding tussen werk en privé. Sterker nog, ze vragen van hun werkgever een integratie van werk en privé. Het is van belang dat werkgevers tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van jonge professionals, zodat zij talent kunnen aantrekken en behouden. De nieuwe generatie werkt en zorgt samen. Millenials zonder kinderen letten al op hoe er binnen een organisatie met collega’s met kinderen wordt omgegaan. Door middel van een zorgvriendelijk beleid kun je je als organisatie profileren als oudervriendelijke werkgever en voorkom je dat young professionals kiezen voor een concurrent. Kids & Work adviseert en begeleidt organisaties bij het creëren van een zorgvriendelijk beleid en een oudervriendelijk werkklimaat.

Wil jij ook bekend staan als een aantrekkelijke werkgever voor jong talent?

Goed werkgeverschap

Neem gerust contact op met Kids & Work voor een adviesgesprek, we denken graag me je mee.